ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Το Άθλημα της Γενικής Αεροπορίας, προσφέρει την δυνατότητα στους λάτρεις των αεροσκαφών και της πτήσης, να ασχοληθούν με τον Αεραθλητισμό. 

Σε διεθνές επίπεδο, οι Αεραθλητικές δραστηριότητες υπάγονται στην Διεθνή Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI) η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 

Όλες οι Διεθνείς δραστηριότητες που αφορούν σε αεραθλητικές Διοργανώσεις Γενικής Αεροπορίας, όπως,  πρωταθλήματα, αγώνες ,  ρεκόρ κλπ, διεξάγονται υπό τη διεύθυνση της Επιτροπής Γενικής Επιτροπής Αεροπορίας της FAI (GAC). 

Σύμφωνα με τον Γενικό τμήμα του Αθλητικού Κώδικα της FAI, τα αγωνίσματα της Γενικής Αεροπορίας αφορούν σε αεροπλάνα (airplanes) κατηγορίας «C» καθώς και αεροσκάφη καθέτου Από-προσγείωσης (Vertical Take-off & Landing Aircraft) κατηγορίας «H». 

Τα αγωνίσματα της Γενικής Αεροπορίας διέπονται από Διεθνείς (FAI) ή Εθνικούς (NAC), κανονισμούς, ανάλογα με την εκάστοτε διοργάνωση. Κατά κύριο λόγω τα πληρώματα των αεροπλάνων στελεχώνονται από δύο (2) άτομα, εκ των οποίων μόνο ό ένας, ο Κυβερνήτης, είναι υποχρεωτικό να είναι κάτοχος πτυχίου χειριστή, με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία σε ευρύ κοινό να ασχοληθεί με το Άθλημα .